Laserbehandlingar …

 

Vi på Naimas Skönhetssalong har mångårig erfarenhet av att med modern laserteknik ta bort hårväxt och tatueringar.
Vi använder oss av både IPL och Q-switchad Yag laser.

Vad är IPL?

IPL (Förkortning av Intense Pulsed Light) är ett intensivt pulsat ljus som genereras av en xenonblixtlampa i ett vätskekylt instrument. Via ett handhållet munstycke med ett ljusprisma skickas sedan de kraftiga ljuspulserna iväg.

Hur fungerar det?

När ljuset tränger in i huden absorberas det i mörkt pigment, i blod och andra strukturer i vävnaden och omvandlas till värme. Vid hårborttagning gör värmen att hårsäcken som omger hårstrået dör och slutar att producera hår. Vid borttagning av ytliga kärl leder värmeökningen till att blodet i kärlet koagulerar. Samma mekanismer fungerar även på pigmentfläckar.

För att en IPL ska kunna fungera räcker det inte bara med att den kan skicka ut en ljusmängd kontrollerat. Ljuset måste också vara av rätt våglängd.

Blixtamporna i en IPL skickar iväg ett bredspektrumljus med våglängder från ultraviolett till infrarött. Olika filter skär av ljuset så att rätt våglängder produceras för de specifika besvär som skall behandlas.

Alla behandlingar utföres av SLMS certifierad laserterapeut med många års erfarenhet.

Vi är medlem i Svenska Laser-Medicinska Sällskapet.

SLMS

 

 

 

Tillbaka …

Vill du veta mer om våra produkter eller erbjudanden är du välkommen in till vår salong på Gamla Lasarettet, Gymnastikgatan 14, 602 39 Norrköping eller kontakta oss på telefon eller e-post.

Comments are closed.